Boru, kazan, ısıtıcı ve diğer tesisatlarda en çok hasara neden olan şeyin doğal su olduğu bilinmektedir. Bazıları çoğunlukla kalsiyum ve magnezyum tuzu gibi çözünmemiş mineraller içermektedir. Bu tür sulara sert su denir ve sert sular su sistemlerinde kireç ve korozyon oluşumuna neden olur. Sonuç olarak musluk suyu kahverengiye döner ve bu durum boruların sızdırması ve patlamasıyla sonuçlanır. Dezavantaj yaratmasının yanında daha fazla enerjinin harcanmasına neden olur.
Antiscalant topu kireç oluşumunu engeller ve korozyonu durdurur. Polifosfat ve silikat sayesinde çok az miktardaki Antiscalant topu bile metalik yüzeydeki kireç birikimini önleyecektir. Bu sırada aktif madde de korozyonu önlemek için metalik yüzey üzerinde ince koruyucu bir tabaka oluşturur. Antiscalant topları eski borularınızdaki kireci zaman içerisinde söküp atacaktır. Gerçekten de aktif maddenin 2-3 ppm’i bu etkileri yaratabilir. Belirli bir dozaj için gerçek su kalitesi temel alınmalıdır. Otel ve hastane gibi kamu binalarında; çamaşır makinesi, güneş enerjisi vb. gibi ev aletlerine; kazan, su ısıtıcıları ve soğutma sistemleri gibi endüstriyel su sistemlerine uygulanabilir. Antiscalant Topu ortalama su tüketimine bağlı olarak farklı boylardaki sebil ve su filtreleriyle uygulanır.
Sebiller ve su filtreleri hemen hemen her su sisteminde elektrik kurulumu ve bakımı gerektirmeden takılabilir. Sadece bittikçe tekrar Antiscalant topuyla doldurulması gerekir. Doldurma işlemi içerisine su dökmek kadar kolaydır. Musluk suyu sebil ve filtreler içerisinden akar ve bu arada düşük miktarlarda polifosfat çözünür. Sebil ve filtreler, su boruları içerisinde ciddi basınç düşmelerine neden olmaz ancak uzun süre kullanılmamaları durumunda (3 ay) içerisindeki su boşaltılmalıdır.
Ham suyla karıştıktan sonra yumuşatılmış sular korozyona neden olacağından Antiscalant topunun su yumuşatıcılarıyla birlikte kullanılması tavsiye edilir.