MBR Sistemlerimiz prosesi sıvı / katı seperasyonu için son çökeltim havuzu yerine mikro gözenek çaplı membranların kullanıldığı askıda büyüyen aktif çamur sistemidir.
MEMBRAN BİYOREAKTÖRLER
Aktif çamur prosesini batık tip membran filtrasyonu ile birleştiren biyolojik arıtma tesisleridir. Bu sistemde son çökertme tanklarının yerini membran üniteleri alır. Katı maddelerin tamamen giderilmesi, önemli ölçüde bakteri giderimi, yüksek oranda ve yüksek verimlilikte organik madde giderimi sağlaması ve küçük bir alan kaplaması MBR sistemlerinin avantajlarıdır.
MBR işlemi, ilgili projenin besi maddesi (nutrient) giderim hedeflerine bağlı olarak birçok farklı konfigürasyon ile yapılandırılabilir. Arıtım sonrasında talep edilen limit nitrat ve toplam nitrojen değerlerine göre; Havalandırma prosesi önce ve sonrasında, Anoksik proses azot giderimi için kullanılabilir. ESLİ, daha az enerji gerektirdiğinden ve tıkanma potansiyeli daha düşük olduğundan; batık tip sistem konfigürasyonlarını tercih etmektedir. Batık tip uygulamalarda, su membrandan vakum pompası ile emme kuvveti uygulanarak çekilirken, çamur membran yüzeyinde tutulur.
MBR membran modülleri, Polivinilidin Florür (PVDF) malzemeden yapılmıştır ve kılcal gözenekli - fiber boşluklu yapıdan oluşur. Havalandırma enjektörleri, modülü uzunlamasına tamamen temizlenebilmesi ve enerji tüketiminin azaltılabilmesi için modülün ortasına yerleştirilmiştir. Tekli toplama yapısı dizaynı enerji tüketimini azaltır, flux’ı artırır, sistemin arıza kaynaklı durma süresini ve kapladığı alanı minimize eder. MBR arıtma tesisleri geniş kapasite aralığında uygulanabilir. ESLİ, 1000 m3/ gün kapasiteye kadar sistemler dizayn edebilmektedir.
UYGULAMA ALANLARI
AQUALİNE MBR SİSTEMLERİ:
Turnkey MBR sistemi
MBR SİSTEMİNİN AVANTAJLARI
MBR Sistemlerimiz prosesi sıvı / katı seperasyonu için son çökeltim havuzu yerine mikro gözenek çaplı membranların kullanıldığı askıda büyüyen aktif çamur sistemidir.